מהעיתונות
במבט ראשון, יש משהו משעשע בלמצוא חלק נכבד מגלריית סנגוריו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, פזורים על פני ייצוג 3 החשודים העיקריים בפרשת הרצת המניות של נוחי דנקנר.
שניים מ-3 החשודים העיקריים מיוצגים על-ידי סנגורי צמרת המשתפים ביניהם פעולה בייצוגו של אולמרט: עו”ד אלי זהר, השותף הבכיר בפירמת עורכי הדין הגדולה במדינה, גולדפרב-זליגמן, ועמו עו”ד רועי בלכר, נשכרו לייצג את דנקנר; ואילו עו”ד נוית נגב ועמה עו”ד איריס ניב-סבאג, מפירמת היוקרה שינמן-נגב-ניב, מייצגים את איתי שטרום, שכונה עד אתמול “איש המסתורין”
צמרת עורכי הדין של ישראל, המשמשים גם כסנגוריו של אולמרט, מייצגים את החשודים בפרשת הרצת המניות באי.די.בי: אלי זהר ורועי בלכר נשכרו לייצג את נוחי דנקנר; ואילו נוית נגב ואיריס ניב-סבאג מייצגים את איתי שטרום
בניסיון להפעיל עליו לחץ להפוך לעד מדינה, חקרה המשטרה את בני משפחתו – הן את הוריו והן את ילדיו ולשיטת סנגוריו, עוה"ד גיל דחוח וגלית רוטנברג, גם כששהה במעצר שהה בתנאים קשים מיתר החשודים.
כעת מתברר כי מ' מסרב לחתום על הסכם עד מדינה ומוכן להגיע להסדר טיעון ולהודות במיוחס לו אך בלי לשתף פעולה עם הרשויות כעד מטעמן. בשל כך מתנהלים בשלב זה מגעים על הסדר טיעון שיכלול, ככל הנראה, את הודאתו בעבירה של תיווך לשוחד, עונש מאסר קל יחסית לעבירה זו של כשנה וחצי וקנס כספי. המו"מ בין הצדדים עדיין מתנהל כשההסדר טרם גובש סופית וטרם נחתם. אם ייחתם יובא לאישור בית המשפט.
פרשת ביטן: מגעים בין למדינה על הסדר טיעון במסגרתו יודה בתיווך לשוחד
למרות הלחצים שהופעלו על מי שנחשד כאיש הכספים של ח"כ דוד ביטן להפוך לעד מדינה נראה כי הוא לא יחתום על הסכם כזה
תיק 1803 והשחיתות בראשל"צ: המשטרה מפעילה לחץ כבד על איש העסקים שהוגדר "הבנקאי" של ח"כ דוד ביטן, כדי שיהפוך לעד מדינה. ל-ynet נודע כי עורכי דינו, גיל דחוח, אילן סופר וגלית רוטנברג, הוקפצו הבוקר (יום ה') למשרדי להב 433 של המשטרה. עו"ד סופר, שצורף לצוות ההגנה, הוא שהכין את הסכם עד המדינה למיקי גנור בפרשת הצוללות וכלי השיט. כמו כן נדחה דיון במחוזי בערעור על הארכת המעצר של מ', שהיה אמור להתקיים היום.
פרסום ראשון: לחץ על "הבנקאי של ביטן" להפוך לעד מדינה, עו"ד הוקפצו למשטרה
פרקליטו של איש העסקים, החשוד ששימש ציר מרכזי בהעברת כספי שוחד ליו"ר הקואליציה, נקרא למשרדי להב 433. אליו הצטרף עו"ד אילן סופר, שהכין את הסכם עד המדינה בפרשת הצוללות. דיון בהארכת מעצרו נדחה. ההצעה: להעיד רק נגד פוליטיקאים ולא נגד עבריינים
כאשר יוזמנו בכירי החברה לחקירה, תצטרך המשטרה לעשות זאת בתיאום עם הרשות לניירות ערך, שכן הודעה בעניין חייבת לעבור לבורסה לטובת המשקיעים.
דוד ביטן בכנסת לפני חודש. צילום: אלכס קולומויסקי
בנוסף לכך חושדים במשטרה כי מ' מחזיק במידע על עסקאות שוחד נוספות, כאלה שלא בוצעו במשרדו אל מול המצלמות. מ' מלווה בעורכי דינו אילן סופר,
גיל דחוח וגלית רוטנברג, נמצא בשעות האחרונות בלהב 433 ומוסר עדות מפורטת על פי שאלות החוקרים.
במשטרה חושדים: שתי חברות ציבוריות העבירו כספי שוחד לח"כ ביטן
התפתחות דרמטית נוספת בתיק 1803: ל-ynet נודע כי במשטרה חושדים כי שתי חברות ציבוריות העבירו במסווה שוחד לח"כ דוד ביטן - אחת מהן בסכום של 300 אלף שקל. הכספים, על פי החשד, הועברו ליו"ר הקואליציה לשעבר דרך חנות הרהיטים של מקורבו מ'.
עו”ד גלית רוטנברג, שותפה במשרד דחוח ושות’, המתמחה בעבירות צווארון לבן ומשמשת גם יו”ר (משותפת) בוועדה לחקיקה פלילית בלשכת עורכי הדין, טוענת כי התקנות החדשות “מטילות על הנאשמים והחשודים את העול והעלויות שנובעים מכשלים במערכת עצמה. חשוב להבין, העבירות שהתקנות יחולו עליהן אינן ‘עבירות של עשירים’. כיום מכילים כתבי האישום עבירות הלבנת הון חדשות לבקרים, כשלמעשה כל העברת כסף מצד לצד, או אפילו קבלה של כספים שמקורם בעבירת מקור, יוצרת אישום נוסף של הלבנת הון
רק כספי החילוט ירחיקו עברייני צמרת מהסנגוריה הציבורית
תקנות הסנגוריה הציבורית שפרסמה השרה איילת שקד נועדו למנוע מעברייני צמרת לנצל את משאביה. אלא שכדי להגיע ליעד הזה יש לשנות את מדיניות החילוט הנוקשה: לשחרר להם כספים לצורך ייצוג משפטי פרטי
ל"גלובס" נודע כי על מ' לוחצים לשמש עד מדינה, אך הוא מסרב בטענה כי אין בהקלטות שבוצעו במשך שנה וחצי תוך האזנה לטלפון שלו - וגם לא בצילומים שמתוך חנות הרהיטים שלו, במשרד ובין הספות - שום דבר שיכול לסבך אותו בפרשה. "הבעיה שגילו ביחס אליו היא רק של מסים", מסר ל "גלובס" עורך דינו, גיל דחוח
השחיתות בעיריית ראשל"צ: מ' מסרב לשמש כעד מדינה
עורך דינו: "הבעיה שגילו ביחס אליו היא רק של מסים" ■ בתוך כך שוחררו היום למעצר-בית הקבלן בני עוזיאל, הקבלן אלברט ביטון ואיש העסקים דרור גלזר החשודים בשוחד במסגרת הפרשה ■ מחר ישוחרר ממעצר גם מ'.
את התיק ניהלו עו"ד שירי גפני ועו"ד עידן שוורץ ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). עו"ד גלית רוטנברג וגיל דחוח, עורכי דינו של רו"ח אלי אביגוש מסרו בתגובה: "עשר שנים אנחנו נלחמים על חפותו של אלי אביגוש. הוא יצא היום מבית המשפט כפי שנכנס לכתליו לפני עשר שנים - אדם זכאי. זיכויו היום היה בדין והיה בצדק. זה היה מסוג הזיכויים שמחזירים את האמון במערכת המשפט"
לאחר עשור: רו"ח אלי אביגוש זוכה בפרשת בולוס
רו"ח אביגוש היה שותף בכיר במשרד בריטמן-אלמגור ונחקר בחשד לביצוע עבירות על חוק ני"ע בפרשת משפחת בולוס. עו"ד גלית רוטנברג וגיל דחוח שייצגו את אביגוש: "מסוג הזיכויים שמחזירים את האמון במערכת המשפט"
עם פתיחת החקירה טענה משטרת ישראל כי שני אנשי עסקים המקורבים לשטיינמץ, החשודים גם הם בפרשה, נמלטו מישראל — לב רן, המיוצג על ידי גלית רוטנברג וגיל דחוח ממשרד דחוח ושות', שלגרסתו לא נמלט אלא חי בדרום אפריקה שנים רבות עם משפחתו, ומיכאל נוי, המיוצג על ידי עוה"ד קובי גולדמן ואורי גולדמן.
לב רן ונוי היו בעלי מניות בחברה בשם פנטלר (Pentler), שבה השתמשה על פי החשד חברת הכרייה של שטיינמץ כצינור להעברת תשלומי שוחד לפקידי ממשל בגינאה. המשטרה הקפיאה נכסים שונים של השניים בישראל.
נוי, שותפו לשעבר של שטיינמץ, נחקר בחודשים האחרונים בצרפת בחשד לתיווך בשוחד על ידי חוקרי המשטרה. החוקרים טסו לצרפת על מנת לחקור את נוי לאחר שהגישו בקשה לחיקור דין. זאת, לדבריהם, לאחר שסירב להגיע לארץ לחקירה
חוקרי 433 נסעו לאפריקה לחקור מקורב לשטיינמץ וחזרו בידיים ריקות
חוקרי להב 433 נסעו לגבות עדות מאברהם לב רן, מקורב לבני שטיינמץ החשוד במעורבות בפרשת השוחד בגינאה. ברגע האחרון הודיעו שבכוונתם לחקור אותו באזהרה. כשהתברר שנוהל החקירה במדינה שונה, סירבו להמשיך וחזרו בידיים ריקות